PartnersGenom ett unikt samarbete med Returpack har vi sedan studenten 2009 samlat in och återvunnit alla de burkar och PET-flaskor som åkt med på våra flak.

Returpack har som mål att återvinna 90% av alla burkar och flaskor. Idag återvinns ca 88 % av burkarna och PET-flaskorna, vilket gör Sverige världsledande inom detta återvinningsområde. Genom vårt samarbete försöker vi öka procentantalet ytterligare!

Besök gärna deras hemsida och läs mer om återvinning.
www.returpack.se


Trots att vi jobbar med uthyrning av lastbilar som släpper ut avgaser och bidrar med luftföroreningar, arbetar vi ständigt med att öka vår klimatkompensation och försöker varje år hitta nya och bättre vägar för att uppnå mer i vårt hållbarhetsarbete. Tillsammans med vår återvinningspartner IL Recycling, ser vi till att allt avfall återvinns. Vi sorterar ut fraktionerna PET- flaskor och returburkar, Färgat och Ofärgat glas, Plast, Metall, Brännbart och Icke brännbart.

Behöver du hjälp med återvinning tycker vi att du ska kontakta
www.ilrecycling.comABA - den grafiska gallerian hjälper oss med visitkort, affischer, tryck av kataloger, med mera. ABA är även specialister på studentskyltar och banderoller vilket kommer gynna vårt samarbete långsiktigt.

Besök gärna dom och hälsa från oss!
www.aba.nu

Vi har tillsammans med vår partner Arclight utvecklat flera koncept som är anpassade till studentflak. Under sommaren 2010 var vi först ut med att erbjuda eldkastare på studentflak!
Skumparty på våra flak är klart det populäraste alternativet och med en rad speciallösningar erbjuder vi detta kombinerat med rökmaskiner, koldioxidkanoner, ångmaskiner etc.

Behöver du specialeffekter till övriga arrangemang går det bra att kontakta dom direkt!
Hälsa gärna från oss!
www.arclight.se

Student-13

I november 2007 släppte polisen en rapport som pekade på en stark ökning av antalet anmälda våldsbrott direkt kopplade till de vardagskvällar/nätter under vårterminen då studentfesterna ägde rum. Citypolisen satte samman en styrgrupp med ansvar för att stävja denna utveckling genom främst förebyggande arbete gentemot och i samarbete med de krogar och eventbolag som jobbar med studentfestarrangemang.

Krögare, eventbolag och studenter som arrangerar sina fester bjöds in till ett möte där tips, råd och utbildning erbjöds. Vidare besöktes varje fest minst en gång per kväll av polisen i syfte att sprida en trygg och lugn stämning.

Denna insats påbörjades under våren -08 och utvärderingen av den insatsen visade att antalet rapporterade våldsbrott under perioden av studentfester sjönk kraftigt, upp emot 50%, jämfört med ett beräknat förväntat värde om våldsutvecklingen hade fortsatt i samma takt som -07. Även antalet misshandelsfall som inkom till Södersjukhusets akutmottagning sjönk procentuellt sätt väldigt kraftigt. Inför vårens fester, student 13, förstärks ovan nämna arbetsmetod ytterligare.

Läs mer om Student-13SACO-Studentmässor är Sveriges största forum för yrke och eftergymnasial utbildning. På Stockholmsmässan i Älvsjö kan man träffa representanter från olika universitet och utbildningar både i Sverige och utomlands. Vill du bli bartender, göra lumpen eller om man vill hyra ett studentflak till sin skolavslutning så hittar du det på mässan.

Se bilder från vårt deltagande
Saco StudentmässorPride-festivalen är en årligt återkommande festival med syfte om att skapa ett mer jämställt samhälle för personer med olika sexuella läggningar. Studentevent har levererat studentflak 2006, 2007, 2008, 2009, 2010!
Se bilder från vårt deltagande under paradenHandelshögskolan i Stockholm har en årlig introduktionsvecka för nya studenter. En av aktiviteterna är att genomföra uppdrag och lekar på olika platser i Stockholm. Studentevent har levererat flak årgång 2007, 2008 och 2009.
Se bilder från vårt deltagande

Tillsammans med våra teknikleverantörer Matchbox Music och Proshop presenterar vi Stockholm utan tvekan bästa studentflak.Alex Moreno är namnet på en av Sveriges hetaste och mest omtalade DJ talanger. Alex har funnits med oss ända sedan starten 2002.
www.alexmoreno.se