regler studentflak

Hur det går till med studentflak?!

Nedan förklarar vi mer ingående hur det hela går till - från bokning till färd!
Har du fortfarande funderingar som du inte fått svar på tror vi att du kan hitta svaret i våra "vanliga frågor och svar".

Bokning av ett studentflak

Ute i god tid

I Stockholm bokas dom tidigaste flaken redan i slutet av augusti. Detta resulterar i att de mest populära flaken blir uppbokade tidigt. Det är därför viktigt att man är ute i god tid för att få det flak man vill ha till sin student.

Boka studentflak online

Vi ser helst att du bokar ditt flak online genom att du fyller i vårt bokningsformulär. Det går givetvis bra att du ringer in till oss så tar vi emot din bokningsförfrågan. Då vi har ert önskemål tillgängligt kan vi gå vidare med bokningen genom att föreslå en tid för kontraktskrivning. Har vi inget flak att erbjuda er placeras ni automatiskt i vår väntelista tills vi får in fler lastbilar eller om någon avbokar. Givetvis meddelar vi er direkt hur det ligger till! Är flaket du önskar boka ledigt hör vi av oss inom 24 timmar men oftast faktiskt snabbare än så!

Betalning av studentflaket

Delbetalning

Vi föreslår en tid för möte och träffar er för att skriva kontrakt. I samband med kontraktskrivning betalas en delbetalning om 5 000 kr eller inom 14 dagar på faktura. Den som hyr studentflak måste vara minst 18 år och kunna visa upp legitimation vid bokning.

Slutbetalning

Slutbetalning skall vara oss tillhanda senast 60 dagar efter genomförd delbetalning eller enligt överrenskommelse vid bokningar efter februari. Vid bokningar i mars och april skall hela summan betalas direkt.

Genomförandet

Leveransformulär

För att vi och chauffören ska veta vilka tider som ska passas behöver ni fylla i ett leveransfomulär. Där fyller ni i vilken tid ni springer ut, vem chauffören ska ringa när han är framme, etc.. Formuläret fylles i online och ni hittar det HÄR.

Flaket anländer - Uppställning & dekoration

Studentflaket anländer två timmar innan ert utspring - enligt den tid som ni angett i leveransformuläret. Chauffören har då ringt den kontaktperson som ni angett så att den/dessa kan påbörja dekorationen. Traditionsenligt är det släkt och vänner som dekorerar flaket med banderoller och vepor som klassen förberett veckorna innan. Björkris och ballonger är nästan ett måste på flaket men tradition och praktik skiljer sig mellan dom olika skolorna.

Eventuell musikutrustning som har blivit bokad finns redan monterad på flaket och testspelas i god tid innan utpringet.

Studenterna har flaket totalt i 5 timmar vilket innebär att själva färden pågår i ca 3 timmar.
OBS: Det går inte att dekorera flaket dagen innan

Flakvärd

Enligt polis och Transportstyrelsen ska en "flakvärd" finnas ombord på flaket under hela färden. Detta för att kunna kontakta chauffören om något oväntat skulle inträffa samt för att hjälpa till vid både av- och påstigning. Flakvärden som inte själv är med och firar måste vara minst 25 år fyllda eller anlitas av Studentevent.

Avstigning

Flaket kommer att befinna sig på avlämningsplatsen (som beställaren har angivit) då hyrestiden är slut. Den dekoration som skall sparas från flaket måste tas med, resten städas bort. Studentevent önskar en forsatt trevlig studentdag!