villkor studentflak

Vanliga frågor och svar

Vi delar upp dom vanligaste frågorna och svaren i fyra olika kategorier som berör:
Bokning och betalning
Flaket
Musikanläggningen
Genomförandet

Bokning och betalning

Har ni ett studentflak ledigt det datum jag springer ut?
Vår bokning svarar på dessa frågor. Ring oss på 08-5225 3737.
Vi har många flak i samma storlekar!
Till bokningen >>>

Kan man boka flak utanför Stockholmsområdet?
Nej, men är det en ort som ligger nära kan ni kontakta oss med en förfrågan.
Kontakta oss >>>

Vad ingår då man bokar ett flak hos er?
I det angivna priset ingår alltid en lastbil med lämpligt flak, chaufför, bensin och städning.

Kan man hyra lastbilen utan chaufför?
Tyvärr inte, våra chaufförer kör sina egna bilar.

Hur gör man med betalningen?
Betalningen sker i två omgångar. I samband med bokningen betalar ni en bokningsavgift. Bokningsavgiften är på 5000 kr och betalas i samband med att vi skriver avtal för bokningen (beställningsavtal) eller till vårt konto inom 14 dagar om betalning skall ske via faktura. Slutbetalning skall vara oss tillhanda senast 60 dagar efter genomförd bokning

Vi erbjuder er alltid möjligheten att betala till vårt bankkonto!

Hur betalar vi på faktura?
Betalning på faktura kan ske via internet och er internetbank eller att ni fysiskt går till banken och antingen betalar kontant eller gör en vanlig banköverföring.

Betalning sker mot vårt bankgirokonto vilket framgår på er faktura. Det är väldigt viktigt att ni anger rätt fakturanummer när ni utför er betalning så att vi vet vilket flak er betalning avser.

Behöver vi ett OCR-nummer för att betala räkningen som vi har fått av er?
Nej, ni behöver inget OCR-nummer. Ange vänligen det fakturanummer som står på er faktura i det fält där man skriver OCR-nummer eller meddelande till mottagaren.

Kan man avboka flaket
Då man bokar ett flak hos oss betalar man 5 000 kr i förskott. Detta belopp får man inte tillbaka om man avbokar. Om hela totalsumman är betalad och man väljer att avboka följer vi de avbokningsvillkor som finns i beställningsavtalet.
Läs på mer om våra betalningsvillkor

Kan jag komma och titta på era flak?
Nej, tyvärr. Bilarna har andra jobb då de inte kör studenter. Vi kan däremot visa er bilder.

Skriver vi ett kontrakt?
Vid varje bokning upprättar vi ett kontrakt mellan Studentevent och en ansvarig person för flaket. Personen måste vara minst 18 år fyllda. Alla de villkor och regler som gäller både för genomförandet och för betalningen hittar ni på www.studentevent.se/villkor

Vi är två eller fler som ska hyra flaket, kan vi alla skriva kontrakt?
Nej, endast en kan vara juridisk ansvarig då ni hyr flak. Ett tips är att ni skriver ett kontrakt mellan dom som är ansvariga så att man inte står ensam vid en oförutsedd utgift om något skulle komma att gå sönder på eller utanför flaket till följd av er flaktur.

Vi har tagit fram ett förslag på avtal som ni hittar på sidan med våra villkor.

Vad kostar flaket totalt att hyra?
Ni kan enkelt räkna ut vad det kommer kosta er totalt. Detta kan ni göra på samma sida där ni bokar flaket. Fyll i det ni önskar boka så räknas det fram automatiskt.
Till bokning >>>

Vad händer om något går sönder, finns det försäkring?
De högtalare vi hyr ut är inte försäkrade. Går dessa sönder till följd av felaktigt handhavande måste ni ersätta dessa. Det är däremot sällan saker går sönder och ni kan endast bli ersättningsskyldiga för reparationskostnaderna.

Lastbilen är fullt försäkrad men tar ni sönder något kan ni komma att behöva ersätta självriskkostnaden eller reparationen. Det är mycket sällsynt att någon skadar själva lastbilen.

I övrigt hänvisar vi till er hemförsäkring som oftast bör täcka de skador som ni kan åsamka.

Flaket

Hur högt är flakets sidor?
Våra flak följer Transportstyrelsens och polisens föreskrifter. Flakets sidor är lägst 110 cm och vi tillåter inga flak ha sidor högre än 140 cm. Självklart tål sidorna kraftig belastning och går inte sönder.

Hur många får man vara på flaket?
Vi har flak i olika storlekar. Ett flak för 20 är högst för 20, flak för 60 högst för 60 osv. Man får inte vara fler personer på flaket!
Flakvärd och ev DJ räknas inte in i antalet och är alltså utöver maxantalet

Hur stora flak har ni?
Vår största bil tar 180 pers. Den får inte köra i City. Våra största bilar i City är för max 90 personer.
Våra studentflak >>>

Hur höga är era flak?
Våra vanligaste lastbilar som är för 50-70 personer är ca 3,2 m höga, dvs kommer under broar och viadukter som oftast har en höjdgräns på 3,5 meter. Våra bilar som är för 90 personer och fler är ca 4,2 m höga och kommer under höga broar, viadukter och elledningar som normalt har en höjdgräns på 4,5 meter.
Våra studentflak >>>

Ingår städning?
Städning ingår alltid i våra priser om ni inte ordnar med egna högtalare. Hyr man våra högtalare kan man inte städa själv för att få flaket billigare. Däremot får man gärna plocka ned den utsmyckning som man vill spara.

Ingår bensin?
Ja, bensin ingår både för lastbilen och elverket som genererar el till evetuell musikutrustning om man har hyrt det av oss.

Är det tak på era flak?
Vanligtvis inte. Vissa bilar (oftast för 120-140 pers) har tak vilket inte går att montera av.

Musikanläggning

Ingår musikanläggning i priset?
Alla våra flakpriser är angivna utan musikanläggning. Ni kan själva välja vilket högtalarpaket ni vill boka till just ert studentflak.
Våra högtalarpaket >>>
Flak och pris >>>

Musikanläggning - hur funkar det?
Ni kopplar själva in er Mp3-spelare / Ipod med vanlig hörlurssladd in i vår förstärkare. CD-spelare eller skivor är förbjudet eftersom det är en starkare utsignal från dessa vilket kan förstöra anläggningn. Hörlurssladden kommer med högtalaranläggningen, ni behöver alltså bara ha er spelare med er.
OBS: den går inte att ladda i bilen.

Att boka DJ kostar 3 000 kr. I priset ingår DJ i 3 h samt att utrustningen med dubbla CD-spelare och mixerbord monteras på själva flaket.

Kan man ha egen DJ?
Ja, priset är dock detsamma eftersom en ljudtekniker följer med på flaket.

Vilken musik spelar den DJ som Studentevent anlitar?
Våra DJs är profesionella och spelar på dom största nattklubbarna. En DJ har ofta en bred uppsättning musik. På flaken spelas dom största partyhittarna och dom klassiska sommarlåtarna. Har ni någon unik låt som ni absolut vill höra på ert flak kan ni bränna en skiva och skriva låtens namn och nr på fodralet.

Varför ersätter ni inte för studentflak om högtalarutrustningen inte fungerar?
Högtalarna är av toppkvalitet och kontrolleras varje dag innan dom körs ut till skolan. Vi har jourbilar som är redo att rycka ut för att åtgärda eventuella problem. Fungerar inte utrustningen av någon anledning får ni givetvis tillbaka pengar för denna. Dock kan inte någon ersättning för studentflaket som helhet ges om musikutrustningen skulle haverera.

Genomförandet

Får man åka flak i år?
Ja, man får åka studentflak även detta år =)

Hur länge har man flaket?
Ni har flaket i totalt 5 timmar från och med då det anländer till skolgården. Om man inte hyr högtalare genom oss kan man få extra tid för att hämta dessa och lämna efteråt.

Vem räknar hur många vi är på flaket?
Enligt avtal skall en flakvärd finnas med på flaket. Flakvärden räknar tillsammans med chauffören hur många som går upp på flaket.

Vad händer om något går sönder, finns det någon försäkring?
Skulle ni ta sönder något måste ni ersätta detta. Uppstår fel på högtalaranläggningen kommer vi kontrollera varför den har gått sönder och kontaktar er under kvällen eller dagen efter flakfärden.

Vem dekorerar flaket och när?
Ni får dekorera flaket själva med ballonger plakat, björkris etc. Dock utan inverkan på lastbilens karosseri eller den monterade utrustningen. Lastbilen kommer till skolan i god tid (ca två timmar) innan utspringet.

När kommer lastbilen till skolan?
Lastbilen skall vara på skolgården cirka två timmar innan utspring. Ni skall ange tiden i leveransformuläret senast 30 mars.

Får man bestämma färdväg själv?
Går man i en skola i city åker dom flesta bilarna samma väg, dvs dom vanligaste platserna i city, t ex segelstorg, kungsgatan, stureplan, kungsträdgården osv. Ni som åker utanför stan får gärna prata med chauffören vilken väg ni vill åka. Tänk på att man inte får åka motorväg eller motortrafikled. Det går bra att lämna en liten karta på morgonen som chauffören kan följa.

Hur länge har man flaket?
Ni har flaket totalt i 5 timmar. Flaket anländer till skolgården två timmar innan utspring för att sedan åka med er i 3 timmar.

Vem är ansvarig på flaket?
Chauffören är alltid ytterst ansvarig. För att hjälpa chauffören måste en flakvärd alltid finnas med på flaket under hela åkturen.

Flakvärd, vad innebär det?
Vägverket och polisen har krav på att en flakvärd skall finnas med på varje studentflak. En flakvärd skall vara en person som är minst 25 år och engagerad av hyrestagaren eller av oss. Funktionären bär inget ansvar men skall finnas med på flaket för att hjälpa till vid av och påstigning. Flakvärden skall också ta kontakt med chauffören om något oväntat skulle ske och flaket behöver stanna. Man behöver inte ha någon utbildning för att vara flakvärd utan bara upprätthålla ordning under färden.

Flakvärd räknas inte in i det maxantal som får finnas på flaket!

Kan man dekorera flaket dagen innan?
Nej. Flaket kommer till skolan i god tid före utspringet.

Kan vi få nummer till chauffören?

Tyvärr har vi inte möjlighet att ge ut chaufförens nummer till er eller era föräldrar. Dennes uppgift är att köra flaket så säkert och så lugnt som möjligt. Då chauffören är framme vid skolan ringer han till er, och ni kan gemensamt diskutera färdvägen. Det är jättebra om ni har en karta med er som ni skrivit ut och markerat föreslagen väg. Skulle något hända under färd är det flakvärden som finns med under hela åkturen på flaket som tar kontakt med chauffören. Vill era föräldrar komma i kontakt är det oss som ni ska ringa. Vi kan därefter kontakta chauffören och meddela om det är något viktigt. Vi försöker undvika att chauffören tar emot samtal under färd.

Senast uppdaterat 2019-08-30